Googles nye utvidelse av potensielle kunder – trenger jeg dette?

I oktober 2019 introduserte Google en ny type annonseutvidelse som en beta – den ledende skjemautvidelsen. Bruken? Kort sagt: det skal spare tid for både brukeren og annonsøren. Men holder den det den lover? Vi så nærmere på denne utvidelsen.

Forlengelse av blyform: hva er det egentlig, og hvordan er det organisert?

Forlengelseskjemautvidelsen kan for øyeblikket bare legges til i søkekampanjer, men den er allerede i røret for video- og displaykampanjer.

Og slik fungerer det:

  1. Trinn:  Ved å klikke på oppfordring til handlingen til utvidelsen, åpnes ledelseskjemaet.
  2. Trinn:  Lead-skjemaet kan utformes av annonsøren selv eller fylles ut med spørsmål eller obligatoriske felt.
  3. Trinn : Etter at dataene er sendt, mottar brukeren en bekreftelse.

Imidlertid er denne utvidelsen foreløpig fortsatt i beta, dvs. i testfasen. Av denne grunn kan det for øyeblikket bare bli bedt om og brukt av Google-partnere. Vi har adoptert dette en gang og beskriver erfaringene våre i løpet av dette blogginnlegget.

Hva betyr utvidelsen for annonsører og brukere?

For brukere betyr denne nye typen annonseutvidelse fremfor alt  tidsbesparelser , da skjemaet kan fylles ut direkte i Google-søk uten å måtte flytte rundt på nettstedet. Dette betyr imidlertid også at på det tidspunktet utvidelsen vises, mangler brukeren relevant informasjon om selskapet som kan generere den nødvendige påliteligheten. Men det er nettopp dette som er avgjørende når det gjelder spørsmålet om en bruker legger igjen dataene sine på nettverket.

For annonsører er også den sparte tiden for brukeren en fordel, da den har en positiv effekt på brukeropplevelsen. Men heller ikke annonsøren forsømmes. I tillegg til å generere potensielle kunder over telefonen, kan han også spare tid og personell med den nye annonseutvidelsen. Dette fordeler  prosessoptimalisering . Ved hjelp av en webhook-lenke kan ledelseskjemautvidelsen kobles til selskapets interne CRM-system. De  data  som brukeren  blir dermed overført til CRM-systemet i sanntid .

Alternativt kan de genererte dataene også lastes ned manuelt. Imidlertid, spesielt i forretningsområder der forespørsler sendes via annonseutvidelsen, må en viss hastighet overholdes, siden potensielle kunder kan hoppe av hvis de venter for lenge på svar. I tillegg lagres potensielle kunder bare på Google i 30 dager.

Du kan være interessert i følgende emner:

Øk ytelsen med A / B-tester i Google Ads

Google Ads ytelsesplanlegger i hurtigkontrollen

Forlengelse av blyform – i praksis

Vi har allerede implementert utvidelsen av skjemaet for noen av våre kunder. Dette inkluderer både B2C- og B2B-kunder. Resultatet var imidlertid ganske nøkternt over hele linja. Årsaken til dette kan være det faktum at brukerne må oppgi dataene sine før de var på annonsørens nettsted. Hvis det respektive selskapet tidligere er ukjent for brukeren, er sannsynligheten for at han vil avsløre dataene sine blindt – med den nåværende stadig økende bevisstheten om data – ganske lav.

Vårt tips

Basert på erfaringene vi har kunnet oppnå de siste månedene med hensyn til utvidelse av leadform, anbefaler vi at du implementerer dette helst i  merkevarekampanjer . Hvis brukerens søkeord allerede inneholder det tilsvarende selskapet eller merkenavnet, vet han det allerede, og sannsynligheten for at brukeren legger igjen dataene sine hos et kjent selskap er betydelig høyere enn om han aldri har hørt om det samme før.

I tillegg bør ledelseskjemautvidelsen be om så lite data som mulig. Det er derfor mer passende, for eksempel for et  nyhetsbrevabonnement  som bare krever en e-postadresse enn for en forespørsel som ber om navn, adresse og telefonnummer. Å gjøre dette øker sannsynligheten for å generere potensielle kunder gjennom denne utvidelsen.

Konklusjon

Alt i alt tar det litt tid å opprette en ledelsesformularutvidelse   , og som alltid gjelder det samme her: å prøve er bedre enn å studere. Hver bransje, hvert selskap, hver målgruppe er forskjellige.

Vår erfaring har imidlertid vist at denne formen for annonseutvidelse foreløpig ikke er veldig lovende. Av denne grunn er vi foreløpig fortsatt tvilsomme om den vellykket vil overleve den allerede relativt lange beta-fasen.

Googles instruksjoner for praktisk implementering finner du  her .

Legg att eit svar