Hvordan skriver du en pressemelding? 10 tips om hva oppstart bør passe på!


Hvordan skriver du en pressemelding? Startups bør gjøre sine undersøkelser før de publiserer sin første pressemelding. Her venter mange snublesteiner. Og du vet: førsteinntrykket teller. Les her hva du skal se etter når du skriver og distribuerer din første pressemelding som en oppstart.

Tips 1: Definer målgruppen din nøyaktig

Definer målgruppen din i detalj. Det nytter ikke å gjøre produktet eller tjenesten velsmakende for samfunnet som helhet. Velg i stedet et nisjeområde og adresser spesifikt denne målgruppen som produktet eller tjenesten din er relevant for. Dette er den eneste måten å bli hørt på. Beskriv kort noen få setninger hva du vil oppnå med produktet ditt: verdt å lese, unikt og friskt. Understreke din rolle som spesialist og skille deg ut fra potensielle konkurrenter.

Tips 2: bruk språket riktig

Skriv på en måte som målgruppen din kan følge. Bruk kun faguttrykk hvis det ikke er noen annen måte. Anglisismer er også bare tillatt i begrenset grad. Vil du for eksempel posisjonere deg innenfor Tyskland? Da bør du kunne bruke det tyske språket riktig i staving, grammatikk og uttrykk.

Tips 3: oppretthold stil og vis tilpasningsevne

Vedlikehold stil: Hvis du vil presentere deg på en sofistikert måte, bør du unngå uttrykksikoner, for mange utropstegn og utsmykninger. Forbered pressemeldingen på en slik måte at ansvarlige redaktører i beste fall kan vedta den uten endringer. Sørg imidlertid for at du trenger en litt modifisert tekst, avhengig av medium. Tilpass deg skrivingen av mediet. Bare på denne måten vil du og din pressemelding bli tatt på alvor.

Tips 4: den perfekte overskriften

Selv overskriften må være overbevisende. Kreativitet er alt og alle i alle andre tilfeller, men her kreves det en rekke informasjon. Du har bare noen få tegn for å komme til hjertet av pressemeldingen din.

Tips 5: de viktigste tingene til å begynne med

Formuler pressemeldingen din med de viktigste fakta i begynnelsen av teksten. Mange redaksjoner forkortes slik at de siste delene slettes. Hvis relevant informasjon om oppstart er i begynnelsen av meldingen, er du på den sikre siden. Du kan også oppmuntre leserne til å lese videre etter en spennende introduksjon.

Tips 6: Kort informasjon om selskapet

På slutten av pressemeldingen, legg inn en kort tekst om selskapet ditt. Ikke bare adresse og kontaktdetaljer er relevante, men også detaljer om stiftelsen og ideen. Spesielt oppstart har fordeler av å ha et godt vedlikeholdt nettsted. Her kan unge gründere tilby et multimedia pressesett som inneholder omfattende informasjon og som både trykte og elektroniske redaktører kan jobbe uanstrengt med.

Tips 7: Vær tilgjengelig hvis du har spørsmål

Spesielt oppstart synes det er vanskelig å lage en pressemelding som ikke etterlater noen spørsmål ubesvarte. Selskapet er fremdeles stort sett ukjent. Noen ting kan ikke oppdages av seg selv. I dette tilfellet vil redaksjonen i beste fall kontakte deg. Så vær tilgjengelig i det minste i normal arbeidstid og svar på spørsmål på en vennlig og kompetent måte.

Tips 8: SEO i moderasjon

SEO-tiltak har også  kommet i utskriftssektoren, men attributter som stil, stavemåte og grammatikk fortsetter å dominere. Bare inkluder relevante nøkkelord hvis de ikke forstyrrer flyten av pressemeldingen. Koblinger er også tillatt i lite antall.

Tips 9: Den optimale tiden

For å imøtekomme pressemeldinger i media kreves det en lang leveringstid. Flere måneders oppstartstid er ikke uvanlig. Hvis du er avhengig av en begivenhet eller sesong med pressemeldingen din, bør du begynne å planlegge tidlig. «Bedre for tidlig enn for sent» er mottoet for nystartede selskaper som har liten presserfaring.

Vårt ekstra tips:  Et bredt utvalg av portaler er tilgjengelig for distribusjon av pressemeldingen din. Vi kan anbefale følgende pressemeldingsside, som også fungerer med mange gratis portaler og snart vil gjøre ditt firma kjent:

Tips 10: Fremtidens pressemelding

Mange startups er for tiden i nettområdet – og trenden øker. Det trenger ikke alltid å være den klassiske pressemeldingen. Såkalte sosiale medierutgivelser er i oppsving. Ikke bare send pressemeldingen din til redaksjonene, men spre også teksten via blogger. Sosiale nettverk som Facebook, Xing og Co. er like populære. Det er nesten ingen grenser på internett. Legg ved lydfiler og / eller videoer, og bruk de forskjellige alternativene for å presentere deg selv. Det skal imidlertid bemerkes at du bare velger anerkjente og pålitelige distribusjonskanaler. Ellers går omdømmet tapt før det til og med er etablert.

Les følgende artikler om SEO.

Lokal SEO: Søkemotoroptimalisering for lokale selskaper

SEO-strategi for merkevareposisjonering

ABC-ene for søkemotoroptimalisering: Hva du bør vite om SEO

Legg att eit svar