SJØ utover det grunnleggende (del 1): Få poeng med værdisplay i sol og regn

Den første delen av serien vår «SEA utover det grunnleggende» handler om et veldig spesielt annonseringsformat: væravhengige annonser. Noen av våre SEA-kunder bruker allerede dette alternativet for å henvende seg til nye kunder så optimalt som mulig, for å hevde seg mot konkurrentene og for å øke konverteringsfrekvensen. Hva ligger bak?

Den grunnleggende ideen bak værdisplayer er enkel: Avhengig av været viser vi brukerne en annen skjerm. Dette er utvilsomt et spesielt tilfelle fordi været i de fleste tilfeller ikke spiller en relevant rolle. Men noen ganger gjør det en viktig forskjell. Fordi  været er en del av konteksten  der en annonse blir sett. Denne sammenhengen  kan påvirke behov og krav  .

Denne tanken falt ikke på oss, men ble presentert av Stella Meyer på SEAcamp i 2018. Ideen deres: Den som leter etter sko i regnvær generelt, refererer sannsynligvis til sko som er egnet for regn. En annonsetekst som «Sko for alle vær» kan svare på dette implisitte kravet og plukke opp potensielle kunder perfekt.

Vi tok denne ideen og utviklet den videre til en skalerbar løsning som vi presenterer i dag som en del av vår SEA utover grunnleggende serien. Med denne løsningen kan vi innse to fordeler:

Fordel 1: Væravhengige salgsargumenter

Noen ganger, avhengig av været,  oppstår visse  behov eller krav . Annonser som adresserer dette er selvfølgelig spesielt relevante.

  • Ta fortelt for eksempel: hvis du leter etter det, vil du vanligvis se sterkt solskinn. Men når det regner eller stormer, spiller værbestandighet plutselig en rolle. En annonse som tar opp slik frykt er da en fordel.
  • Sesongens gjenstander, for eksempel: enten badetøy eller snøbukser – når det er spesielt sommer eller vinter, trenger man slike ting raskt. Kort leveringstid kan da være et overbevisende argument.

Fordel 2: forstå intensjoner og svare på dem

Som med Stellas originale skoeksempel, er søk ofte generiske, så den nøyaktige intensjonen forblir uklar. Noen ganger  skjulte hensikter  kan deretter  bli gjettet  fra været  sammenheng  .

  • Ta for eksempel mote: Hvis du leter etter jakker og det er kaldt ute, kan en annonse vise varme jakker. Når solen skinner, kan sommerjakker være mer etterspurt.
  • Ta reiser som et eksempel: Hvis du leter etter feriemål når været er dårlig, vil du sannsynligvis gå i solen. Men hvis du er ute etter en siste øyeblikk ferie i nydelig vær, kan du forfølge andre mål.

Hva er værindikatorene?

Begge fordelene oversettes til mer  relevante annonser . Mer  relevante annonser får  mer oppmerksomhet  og til slutt  flere klikk  . Den såkalte kvalitetsfaktor  har også en  positiv effekt på klikkpriser og synlighet  på grunn av økt klikkrate.

Værdisplayer i forbindelse med relevante  destinasjonssider  er spesielt verdt. Hvis et slikt oppsett kan implementeres, desto flere klikk fører til et  uforholdsmessig høyere antall konverteringer  .

Men for å sette det i perspektiv: I de aller fleste tilfeller er ikke været avgjørende for hva som skal være i annonser. Værdisplayer forblir derfor en spesialitet for de fleste av våre kunder.

Slik ser infrastrukturen vår for værmeldinger ut

Væravhengige skjermer er  veldig kompliserte  å implementere i enkelttilfeller, men  skaleres veldig bra  så snart den tilhørende infrastrukturen er der. Vi opprettet derfor først en database med alle stedene som er tilgjengelige i Google Ads. Vi bestemmer regelmessig gjeldende værdata for disse stedene.

Vi har laget et  sett med regler  for å kontrollere skjermene. Vi bruker dette for å definere hvilke værforhold som skal utløse hvilken skjerm. Sist, men ikke minst, er det også et spørsmål om konkretisering av vage begreper: Hvordan kan for eksempel «dårlig vær» deles opp i temperatur, nedbør og vindhastighet?

Vi knytter deretter værmeldingene til dette settet med regler via betingelser. Det tekniske konseptet bak – nøkkelordet »  Conditional Ads  » – ble utviklet av LinatAalam og presentert over hele verden i fjor.

For hvert sted bestemmes det hvilken skjerm som kan brukes for øyeblikket. For eksempel kan regnvarianten vises i Hamburg når det regner der. Alle data  oppdateres kontinuerlig  slik at dagens værforhold alltid tas i betraktning for reglene for å kunne vise riktig visning for hvert sted når som helst.

Konklusjon

Ingen spørsmål om det, væravhengige annonser er  ikke en del av hverdagen  hos Google Ads & Co. – bruksområdene er for spesifikke til det og implementeringen er for komplisert. Men hvis du kan få sistnevnte under kontroll, kan det  unike potensialet  realiseres med værdisplayer.

Sjekk følgende deler av denne serien:

SEA utover det grunnleggende (del 2): ​​Finn og fikse feil med SEA Safeguard

SEA utover det grunnleggende (del 3): Dynamiske produktkampanjer

SEA utover det grunnleggende (del 4): Få avdelingskunder med søkekampanjer

Legg att eit svar